Regisztráció

Bezár

Belépés
Még nem regisztráltál?

Most egyszerűen megteheted, így lehetőséged nyílik hogy csatlakozz a Világnéző.hu közösségéhez ahol megoszthatod utazási élményeidet, és elolvashatod másokét.

Regisztrálok
Elfelejtettem a jelszavamat
Bezár

Sikerült!

Valami baj van!

Hozzáadás a kedvencekhez


Válaszd ki, melyik listádba szeretnéd tenni ezt a helyet

Ha új listába szeretnéd tenni ezt a helyet, hozz létre neki egyet!


Bezár
Budapest

Budapest hasznos tippek

Budapest, Magyarország, Hasznos tippek

Hasznos tippek

Budapest, Magyarország, Hasznos tippek

Éghajlat
Leginkább márciustól június végéig vagy augusztus közepétől októberig érdemes leginkább ide látogatni. A nyár gyakran meleg, télen pedig sokszor van 0 fok alatt a hőmérő higaszála.

Időeltolódás
A közép-európai időszámítás van érvényben, időeltolódás nincs.

Információ
Tourinform irodákat a városban számos helyen találunk, pl. a Liszt Ferenc téren, a Nyugati téren, a aVörösmarty téren, a Sütő utcában és a budaörsi Agip kútnál. Itt vásárolhatunk Budapest-kártyát, térképet, útikönyvet és kérhetünk információkat is.

Egészség
A budapesti gyógyszertárak nagyon jól ellátottak és kisebb panaszok esetén a gyógyszerész is ajánlhat gyógyszert. Külföldieknek mindenképpen érdemes biztosítást kötni, mert a kórházakban csak a sürgősségi ellátás ingyenes. Minden egyébért fizetni kell.

Pénz
Magyarország hivatalos pénzneme a forint. A legtöbb helyen azonban euroval is fizethetünk. Valutát a bankokban vagy hivatalos pénzváltókban érdemes váltani. A bankok általában 8:00 és 16:00 között vannak nyitva. ATM-et szerte a városban sok helyen találunk. Az éttermekben, szállodákban és sok üzletben is fizethetünk a népszerű bankkártyákkal.

Elektromosság
Az elektromos hálózat feszültsége 220 V. A csatlakozók szabványos kontinentális típusúak.

Internet
Budapesten számos internetkávézót találunk, pl. a Szondi utcában, a Tátra utcában vagy az Izabella utcában. A hotelekben, nagyobb éttermekben és néhány nyilvános helyen ingyenes internet elérés is biztosított.

Telefon
Városszerte sok nyilvános telefon található, ezek érmével vagy kártyával működnek. Telefonkártyát a postákon vagy trafikokban vásárolhatunk. A mobiltelefonok gond nélkül használhatóak.

Posta
Hétköznapokon a legtöbb posta 8:00 - 18:00 között tart nyitva. Bélyeget és képeslapot trafikokban és újságosnál is vásárolhatunk. A piros postaládákat naponta ürítik.

Borravaló
Az éttermekben, kávézókban, szolgáltatások mellé elvárják a 10%-os borravalót.

Közbiztonság
A magyar rendőrség könnyen elérhető, minden kerületben van rendőrkapitányság. Éjszaka kerüljük a kivilágítatlan, sötét utcákat. A turisták által gyakran látogatott helyeken pedig különösen ügyeljünk értékeinkre.

Budapest-kártya
A két-három napra érkező turisták számára a Budapest-kártya ingyenes használatot biztosít az összes helyi közlekedési eszközre, 60 múzeumba, az Állatkertbe valamint a Vidámparkba. Egyes rendezvényeken és éttermekben is kedvezményt kaphatunk. A 24 órás kártya 3900 Ft, a 72 órás 7900 Ft, a 48 órás pedig 9900 Ft, bár ez utóbbi a Hop on Hop Off buszokon és a dunai sétahajózásra is ingyenesen használható.

Vám
Az EU vámszabályai vannak érvényben, a személyes használatú tárgyakat magunkkal vihetjük.

Forrás: Útitárs: Budapest

0 hozzászólás

Írj Te is hozzászólást, mondd el véleményedet a helyről!
Csatlakozz! és írd meg véleményedet!