Regisztráció

Bezár

Belépés
Még nem regisztráltál?

Most egyszerűen megteheted, így lehetőséged nyílik hogy csatlakozz a Világnéző.hu közösségéhez ahol megoszthatod utazási élményeidet, és elolvashatod másokét.

Regisztrálok
Elfelejtettem a jelszavamat
Bezár

Sikerült!

Valami baj van!

Hozzáadás a kedvencekhez


Válaszd ki, melyik listádba szeretnéd tenni ezt a helyet

Ha új listába szeretnéd tenni ezt a helyet, hozz létre neki egyet!


Bezár

Budavári Palota

Magyarország, Budapest, Látnivalók

Budavári Palota

Budapest, Magyarország, Látnivalók
  • Cím: 1014 Budapest, Szent György tér 2
  • Telefon: (20) 439 7325

A magyar királyok palotáját, a mai Budavári Palotát háromszor pusztították el, de mindig újjáépült. Az építését IV. Béla kezdte meg valószínűleg a Mátyás-templomnál. Luxemburgi Zsigmond épített hozzá egy gótikus palotát a déli végében, amelyet később a Habsburgok kibővítettek, és további monumentális palotát is létrehoztak a 18. században. A Budavári Palota végső formáját a háború utáni helyreállítás során nyerte el. Ekkor fedezték fel a 15. századi gótikus palota maradványait. A feltárt falakat és királyi lakrészeket helyreállították.

Mindenképpen nézzük meg a Mátyás-kutat, amely 1904-ben Stróbl Alajos munkája nyomán készült. A palota északnyugati udvarán álló kút Mátyás király és Szép Ilonát vadászat közben ábrázolja.

Az Oroszlános kapun keresztül vezetett az átjáró a hátsó udvarra. Nevét a bejáratot őrző négy oroszlánról kapta, amelyeket Fadusz János készített.

A Budavári Palotában kapott helyett a Magyar Nemzeti Galéria, amely nemzet legszebb alkotásait mutatja be.Budavári Palota
Budapest, Magyarország
Copyright:   Forrás: perfectbudapest.com

Budapesti Látnivalók


0 hozzászólás

Írj Te is hozzászólást, mondd el véleményedet a helyről!
Csatlakozz! és írd meg véleményedet!