Regisztráció

Bezár

Belépés
Még nem regisztráltál?

Most egyszerűen megteheted, így lehetőséged nyílik hogy csatlakozz a Világnéző.hu közösségéhez ahol megoszthatod utazási élményeidet, és elolvashatod másokét.

Regisztrálok
Elfelejtettem a jelszavamat
Bezár

Sikerült!

Valami baj van!

Hozzáadás a kedvencekhez


Válaszd ki, melyik listádba szeretnéd tenni ezt a helyet

Ha új listába szeretnéd tenni ezt a helyet, hozz létre neki egyet!


Bezár

Margitsziget

Magyarország, Budapest, Látnivalók

Margitsziget

Budapest, Magyarország, Látnivalók
  • Cím: Margitsziget Budapest

A Margitsziget a 11. századtól sokáig a vallásos visszavonulás színhely volt, hisz a Duna közepén csak nehezen volt megközelíthető. A sziget fontos emlékei a két szerzetesrendi templom és a zárda maradványai, amelyben Margit, IV. Béla lánya is élt. A sziget róla kapta a nevét.

A Margitszigetet, Budapest legszebb parkját 1869-ben nyitották meg a nagyközönség előtt. A délutáni séták tökéletes helyszíne, autók nem járnak rajta. Bérelhetünk 4 személyes bingó-hintót is, és azon járhatjuk be a sziget nevezetességeit.

A sziget bejáratánál a Centenáriumi emlékmű fogadja a látogatót. Az emlékművet Kiss István készítette Pest, Buda és Óbuda egyesítésének 100. évfordulóján 1973-ban. Esténként a szökőkutat kivilágítják.

A nyugati oldalán található a Palatinus strandfürdő, ahol a szigeten feltörő, ásványi anyagokban gazdag hőforrások gyógyvizét is kipróbálhatjuk. Innen is jól látható az 57 méter magas, az UNESCO által védettnek nyílvánított víztorony, amely ma különböző modern művészeti és kézműves tárgyakat mutat be.

A víztorony lábánál találjuk a modern, 3500 férőhelyes Szabadtéri színházat, amely nyaranta operaelőadások helyszíne.

Érdemes még megnézni a zenélő Bodor-kutat, amelynek eredetijét 1820-ban Bodor Péter készítette, és az Osztrák-Magyar Monarchiához tartozó Marosvásárhelyen állt. A másolat 1936-ban került a szigetre.

Kinek ajánljuk: Mindenkinek.


Margitsziget
Budapest, Magyarország
Copyright: nushh   Forrás: flickr

Budapesti Látnivalók


0 hozzászólás

Írj Te is hozzászólást, mondd el véleményedet a helyről!
Csatlakozz! és írd meg véleményedet!