Regisztráció

Bezár

Belépés
Még nem regisztráltál?

Most egyszerűen megteheted, így lehetőséged nyílik hogy csatlakozz a Világnéző.hu közösségéhez ahol megoszthatod utazási élményeidet, és elolvashatod másokét.

Regisztrálok
Elfelejtettem a jelszavamat
Bezár

Sikerült!

Valami baj van!

Hozzáadás a kedvencekhez


Válaszd ki, melyik listádba szeretnéd tenni ezt a helyet

Ha új listába szeretnéd tenni ezt a helyet, hozz létre neki egyet!


Bezár

Várnegyed

Magyarország, Budapest, Látnivalók

Várnegyed

Budapest, Magyarország, Látnivalók
  • Cím: 1014 Budapest, Szentháromság tér

A régi budai városmag változtatásain pontosan nyomon követhető a Magyarországot ért hatások sora. A Királyi palotától északra található terület a 13. században kezdett fejlődni, Zsigmond király uralkodása alatt virágzott az udvart ellátó, az Úri utcában boltot nyitó kereskedő hatására. Később a törökök, majd az őket elűző keresztények puszították a jelentős emlékeket. A Várnegyedet a II. világháborút követően újjáétítették, de több helyen fedezhetjük fel a régi emlékeket a macskaköves utcákon és tereken.

Az Úri utca házati régen arisztokraták és kereskedők lakták. Számos házban maradtak fenn gótikus részletek és szemet gyünyörködtető belső udvarok. 

A Várnegyed egyik legfőbb látnivalója a Szentháromság téren álló Mátyás-templom, amelynek festőien szép a 14. századi gótikus, déli kapuja. A templomot 1874-1896 között neogótikus stílusban építették újjá.

A Halászbástya 1895-ben épült Schulek Frigyes tervei alapján. Soha nem volt védelmi szerepe, inkább kilátóként szolgál. Kúp alakú tornyocskái a magyar törzsek sátraira emlékeztetnek.

Kinek ajánljuk: Minden számára érdekes lehet.


Várnegyed
Budapest, Magyarország
Copyright: maaarky.mark   Forrás: flickr

Budapesti Látnivalók


0 hozzászólás

Írj Te is hozzászólást, mondd el véleményedet a helyről!
Csatlakozz! és írd meg véleményedet!